Biele kocky
Korpus:5 vajec,5 PL pr.cukor,5 PL polohr.múka/ al. 3 PL múky a 2 PL kakao /
Krém:500 ml šľahačka,200 g biela čokoláda,želatinový stužovač Dr.Oetker
Poleva:100 g čokoláda na varenie,125 g cera
+ džús-kávu al.rumový nálev na piškóty
- čokoládu dáme roztopiť do hrnca so šľahačkou – pozor! nevaríme – miešame do roztopenia...necháme vychladnúť do druhého dňa...
-želatinový stužovač urobíme podľa návodu – pozor! so želatinou pracujeme vždy podľa návodu na obale – vyšľaháme šľahačku do krému a pomaly prišľaháme stužovač...
- na korpus nanesieme a rozotrieme trocha krému,na to ukladáme piškóty namočené podľa chuti v náleve,pokryjeme zvyšným krémom,rozotrieme do hladka,dáme schladiť,medzitým si roztopíme čokoládu...po miernom vychladnutí nalejeme na zákusok,ozdobíme ,necháme stuhnúť najlepšie cez noc...krájame.
P.S.korpus si môže každý spraviť aký má rád...ak máte radi sladšie krémy,pridajte do šľahačky pred zohriatím cukor podľa chuti