Čokoládové špice

09.03.2012 10:04
Suroviny:
90 ml voda
1 PL solamyl
80 g kryštálový cukor
125 g čokoláda na varenie
125 g cera
vaječný likér
1 ks prášková šľahačka
+ čokoládová poleva / 100 g čokolády,125 g cery /

Postup:Vodu so solamylom a cukrom uvaríme v hustú kašu, pridáme nalámanú čokoládu a po roztopení čokolády pridáme ešte nakrájaný stužený tuk. Miešame dovtedy, kým sa nám všetko nespojí. Túto masu necháme vychladnúť pri izbovej teplote do druhého dňa, preto si kašu varím večer.

Na druhú deň túto zmes vyšľahám ručným šľahačom. Vznikne nám čokoládový krém, ktorý striekame pomocou špeciálnej špičky na špice na piškóty.Dáme stuhnúť do chladničky. Keď nám vzniknuté súdky stuhnú plníme ich likérom vyšľahaným s práškovou šľahačkou .Súdky s likérom uzatvorím čiapočkou z krému, dáme opäť stuhnúť do chladničky.Ponárame do čokolády a necháme stuhnúť na papieri.