Kokosky

09.03.2014 20:40

kokosky: 5 bielkov šľaháme nad parou, postupne pridávame 400 g pr. cukru, vyšľaháme tuhý sneh, vareškou zapracujeme 200 g kokosu a 5 PL strúhanky...sušíme pri 140 stupňoch 15-20 min.
buflery: zo 4 bielkov a 60 g kr.cukru ušľaháme sneh, zo 4 žĺtkov a 40 g cukru vymiešame penu, vmiešame do peny sneh a 130 g hl. múky zmiešanej s 20 g solamylu...hmotu dáme do cukr. sáčku a striekame kôpky na plech / s papierom /...pečieme pri 180 stupňoch 10-15 minút
krém: 1 vajce, 4 PL a kr. cukru a 1 PL kakaa šľaháme nad parou do zhustnutia a necháme vychladnúť, 125 g masla vyšľaháme a zmiešame s krémom
dokončenie: na piškótový bufler nastriekame krém, do stredu dáme džem podľa chuti, prikryjeme kokoskou...dáme stuhnúť do chladničky...namáčame spodnú časť v čokoládovej poleve / 200 g čokolády, 100 g cery /
TIPY: -  namiesto buflerov môžme použiť linecké kolieska, alebo hotové piškóty
         - namiesto krému použijeme nutelu, al. nutelu vyšľahanú s maslom